Tengerentúli költöztetés

Hogyan történik a gyakorlatban?

Amennyiben úgy dönt, hogy ránk bízza költözését, egyeztetjük a költözés időpontját, és minden esetlegesen felmerülő kérdését megválaszoljuk. Egyezettjük a csomagolással kapcsolatos lehetőségeket, javaslatainkat. Ha kéri a bútorairól, festményeiről, egyéb lakás kiegészítőkről mérete veszünk, hogy a csomagolás során külön, egyedi faládába rakhassuk. A költözés napján a bútorokat és a dobozokat átvesszük Öntől a lakásán. Az átvett tárgyakról részletes csomaglistát készítünk. Szükség szerint gondoskodunk a bútorok szétszereléséről, megfelelő védőcsomagolásáról. A bútorokat speciális légpárnás fóliába csomagoljuk, majd bekartonozzuk, így gondoskodva azok védelméről. Az Ön által csomagolt dobozokat kérésére ellenőrizzük, szükség szerint átértékeljük, újra csomagoljuk.

Az ingóságokat beszállítjuk a raktárunkba és elkészítjük a szállításhoz szükséges teljes dokumentációt. Az export vámkezelést követően az ingóságokat függően a szállítás jellegétől konténerbe, vagy faládába rakjuk.

Ha gyűjtő konténerben küldjük a szállítmányt abban az esetben az ingóságokat egy vagy több nagyméretű ládába helyezzük melyet az össze rámolt „szállítmány” alapján készítünk el. A ládát belülről béleljük és a berakodás során pára felszívó párnákat helyezünk el benne. Ezzel kiküszöbölve a legkisebb párosodást is.

Ha full konténerben történik a szállítás abban az esetben a konténerbe történő berakodásra a raktárunkba kerül sor. A berakodás során szükség szerint a bútorokat, egyéb tárgyakat további védelemmel látjuk el, valamint gondoskodunk a „rakomány” folyamatos rögzítéséről. Konténerbe nagyteljesítményű pára felszívó zacskókat ragasztunk, így megelőzve a legkisebb párosodást is. A szállítmányt a rakodás végén még egyszer rögzítjük. A konténer ajtajait speciális számozott konténer zárral látjuk el.

Ezt követően útnak indítjuk a szállítmányt. A kikötőig közúton vagy vasúton juttatjuk el a konténert.

A szállítmánynak / konténernek a hajó indulása előtt egy héttel már a kikötőben kell lennie. Az elhajózást követően néhány hét alatt célba érhet, függően a távolságtól.

A hajó megérkezése után, 3 – 5 munkanapon belül továbbítjuk a célállomásra, ha az nem kikötő város. Ezt szintén közúton, vasúton bonyolítjuk. A házhoz szállítás előtt történik a vámkezelés. Elvégezzük a szüksége papírmunkát, majd ezt követően egy egyeztetett időben házhoz visszük Önnek az ingóságait.

A szállítmány megérkezését követően ingóságait kipakoljuk a célállomáson. Az általunk csomagolt darabokat kicsomagoljuk, és szükség szerint összeszereljük. A mosógépet bekötjük, a bútorokat beállítjuk a végleges helyükre. A költözést követően a használt csomagolóanyagot elszállítjuk. Ha kéri, a személyes tárgyait kipakoljuk a dobozokból, a képeket, tükröket, lámpákat, illetve a polcokat is felszereljük, mellyel véget ér a munka.

Lehetőség van arra is, hogy a kikötőből vagy a célállomáson lévő terminálon Ön vegye át az ingóságait. Ebben az esetben a szállítás díját a kikötőig / célállomásig számoljuk. Az ottani költségek, házhoz szállítás, vámkezelés stb. Önt terheli.

Az autók szállítása konténerben

Az autót beszállítjuk a telephelyünkre, ahol egy szakember előkészíti a szállításra. A kocsiból ki kell szerelni az akkumulátort és le kell engedni a motorolajt, és az üzemanyagot. Természetesen a megrendelő Ö maga is gondoskodhat a saját szerelőjénél az autó felkészítéséről, beszállításáról. A kocsikat szintén rögzíteni kell konténerben, melyet a szakembereink elvégeznek a telephelyünkön. A szállítást megelőzően / követően a szükséges dokumentumokkal vámkezeltetjük az autót. Az illetékek megfizetése után lehet ismét birtokba venni a járművet. Külön kérés esetén tudjuk megszervezni a kocsi újbóli üzembe helyezését. (Akkumulátor, motorolaj, üzemanyag, vizsgáztatás, rendszám stb.)

 

A számlázással kapcsolatos tudni valók:

A tengerentúli szállítások amennyiben 3. országból érkezik vagy 3. országba megy (nem EU-s) a szállítmány, abban az esetben Áfa mentesek, kivéve a Magyar szakaszt. Ez azt jelenti, hogy a szállítás magyar szakaszára (szállítás, rakodás, csomagolás, vámügyintézés stb.) a Magyar jogszabályok szerint 27 % Áfát kell fizetni.